yg sudi menjadi rakan

Thursday, September 23, 2010

aku MARAH!!!!!!!!!!!!

wei,tlg la...
aku mmg suke bebel...
ape ko kesah!!!!!!!!!!!!
klu ko rase ko 2 bgus sgt,dh pndai sgt,wat la sume keje...
ni x...wt keje pn lembap mcm nk mampus...
ko igt aku bebel 2 suke2 ke???
aku bebel sbb nk gtau ko 2 lembap...bkn mcm org lain yg diam tp ckp blakang...
aku bknnyer jenis senyap tp ckp blakang lebey...
ko igt dunia skrg ni org diam 2 tanda ko btul ker???
hei sedar la ckit,org yg dpn ko 2 byk diam tp sebenarnya kt blakang byk bunyi la....

2 1 hal...
ni lg 1 hal....
die igt aku ni pengemis ker????
ko 2 byk duit tp kedek....tp nk idup mcm sume ko byr pdahal ko xbyr 1sen pn...
klu aku ni kaya xde la aku mntak nk kongsi2...
aku pn xhingin la nk kongsi2....
dh wt hal tp muke xbersalah lgsg...
last2 aku yg kene sembur dgn org2 yg ptut sembur ko bkn aku...
ape....
sume org igt aku ni kuat sgt ker???sume nk mrh2 aku ats kesalahan org lain...
igt aku ni tau dlm sume hal ker????sume nk swuh aku wat....
igt aku ni xde mslh ker???korg gtau mslh korg tp bile aku gtau mslh aku sume wt donno jek...
hei,aku pn ade prasaan la....aku xmntk lebey...aku cume mntk dilayan mcm org lain...samarata........

nota kaki:harap maaf n3 ini sememangnya berniat melepaskan amarah...tiada lg bait kata yg memerlukan pemahaman yg tinggi utk memahaminya...aku gunekan bahasa yang teramat mudah utk difahami...

2 comments:

Anonymous said...

diam itu kan indah.....diam kan amanat nk mlepas amarah....xelok marah2...ckap sja dgn bhasa yg indah2...kalau orang 2 salah,dia paham2lah..kalau xphm2 2,sah2lah dia pekak,bebal xsudah2...law xphm jga,biakan dia..jgn dlayan lagi dia dgn perangai yg sama...ckap pn sudah,law xphm n xubah2,mmg dia sngja cri mslah...


jgn beban diri dgn mslah org2 yg sngja cri mslah yg xsudah2..

Cik Mary said...

melepas marah banyak cara..dengan menulis juga boleh hlangkan rasa marah..tak banyak, sikit pn ok..cool down yer..